Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
Lesley Pearse: Titkok utcája Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 31.
Bár szülei mélységesen ellenzik, hogy az egyszerű származású Dannel randevúzzon, a huszonkét éves Fifi Brown a szívére hallgat, és néhány hónapnyi felhőtlen boldogság után titokban feleségül megy szerelméhez. A jobb élet reményében az ifjú pár Londonba költözik, ám fizetésükből kezdetben csupán egy rozzant albérletre futja Kennington hajdan szebb napokat látott, kétes hírű negyedében. - (Könyvajánló)
Tovább...
 
6. Mozinet Filmnapok a Barátság moziban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 29.
ImageAz idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Mozinet Filmnapok. Az október 28-a és 31-e között zajló fesztivál Cannes-ból hozza el a legfrissebb alkotásokat és a közelmúlt nagy sikereit.
Tovább...
 
Molnár Ferenc "Caramel" - Szily Nóra: Caramel Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 29.
"Nem vagyok az a tipikus magyar híresség, aki könnyen és szívesen megnyílik mások előtt. Vannak olyan időszakai az életemnek, melyekről sosem beszéltem még. Senkit nem avattam be abba, milyen sok fájdalmat őrzök a gyerekkoromból; hogy tettem túl magam tizenévesen az öcsém tragikus elvesztésén; hogy és hol fordultam a zenéhez és kapaszkodtam a dallamokba, hogy elrepítsen egy általam kreált csodálatos világba." (Könyvajánló)
Tovább...
 
Mozart Requiem és A-dúr klarinétverseny Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. október 29.
ImageA Kossuth-díjas Medveczky Ádám karnagy vezényletével ad koncertet a hagyományoknak megfelelően Halottak Napja alkalmából az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Mozart jól ismert Requiem-jét a zenészeken kívül Székesfehérvár kórusai közösen szólaltatják meg, míg az A-dúr klarinétverseny egyik tételét Szakács Domonkos klarinétművész szólójátékának tolmácsolásában hallhatja a fehérvári közönség. Az ünnepi hangversenyre minden zenekedvelőt szeretettel várnak a szervezők!
Tovább...
 
MÁS-KÉP  rendhagyó kiállítás a Szent István Művelődési Házban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 27.
MÁS-KÉP címmel különleges kiállítás nyílik október 27-én, csütörtökön a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Szabó Anna mozgáskorlátozott alkotó grafikáit november 11-ig tekinthetik meg az érdeklődők.
Tovább...
 
Mindenszentek közeledtével - Európa legnagyobb Pantheonja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 26.
Fazekas Krisztina "Erre-Arra" fotós blogját már többször olvasóink figyelmébe ajánlottuk. Most, a Mindenszentek közeledtével felhívjuk figyelmüket Krisztina különleges "temetői albumaira" is.
Tovább...
 
A zenebarátokat várja a Kultúrszalon pénteken Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. október 26.
ImagePénteken délután a zenekedvelőket várja a Kultúrszalon közösségébe az Ars Musica Zenebarátok Egyesülete. A Dalok titkai című rendezvényen Darázs Renáta (szoprán) és Wilheim András (zongora) adnak hangversenyt a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban Liszt, Bartók és Kodály műveiből. Az est házigazdája Wilheim András zenetörténész lesz.
Tovább...
 
Farkas Ferenc hangversenysorozat Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. október 25.
ImageNégy alkalommal hat koncertre várja az Alba Regia Szimfonikus Zenekar a fehérvári zenekedvelőket az idei évad Farkas Ferenc hangversenybérletében. A zenei sorozatban lesz Halottak Napi koncert, Újévi hangverseny, de bemutatkoznak ifjú virtuózok, és megrendezésre kerül a Cselló-maraton.
Tovább...
 
Gazda József: A hajótörött Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2016. október 24.
A 342. Hétvezér Esten, második alkalommal vendégeskedik Gazda József kovásznai író, szociográfus, tanár, tankönyvíró, aki legújabb könyvét mutatja be. Gazda József írót a magyar nemzet szörnyűséges, de mégis felemelő sorstörténete régóta foglalkoztatja.
Tovább...
 
Zsédenyi Adrienn: Zséda 2017 Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 21.
Ahogy változnak az évszakok, a minket körülvevő környezet, az időjárás, az aktuális teendők, úgy változunk mi magunk is. Ebben az örök változásban azonban vannak olyan hangulatok, érzések, illatok és dallamok, amelyek észrevétlenül állandóságot kölcsönöznek életünknek. Ezekkel van tele ez a gyönyörű határidőnapló.
Tovább...
 
A Székesfehérvár-ért Művészkör novemberi programja Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 20.
ImageA Székesfehérvár-ért Nemzetközi Művészkör művészeinek és meghívott vendégeinek novemberi programja alább tekinthető meg.
Tovább...
 
<< Első < Előző 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3257 - 3267 / 6215